Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

This Logo Viewlet registered to qPloneSkinSchools product
Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Templomtörténet

Templomtörténet

A szarvasi Tessedik-templom rövid története

Hrdina András híveivel 1722-ben telepedett le Szarvas területére és 1723-ban felépítették első templomukat. Igen gyenge anyagból, valószínű vályogból készíült, így helyette 6 év múlva 1729-ben újat építettek.

Bővebben…

A szarvasi Tessedik-templom orgonájának rövid története

Az 1788-ban felépült nagy templomban, a régi 12 regiszteres kis orgonát állították fel. Ez kicsinek bizonyult a nagy templom számára. Ezért ezt az orgonát a gyülekezet a nagylaki gyülekezet részére ajándékozta, mint azt a régi jegyzőkönyvek bizonyítják.

Bővebben…

2009-ben szentelték fel Tessedik megújult templomát

2009. december hatodikán felszentelték a felújított szarvasi evangélikus Ótemplomot. A 221 éves templom megújítására 21 millió forintot költöttek. A szarvasi Ótemplomot 1788-ban Tessedik Sámuel építtette. Azóta több alkalommal is felújították. Legutóbb a 200. évforduló alkalmából, 1988-ban költöttek rá jelentős összeget.

Bővebben…

Tessedik Sámuel, az agrártudomány magyarországi úttörője 270 éve született – PORTRÉ – 2012

Budapest, 2012. április 18., szerda (MTI) – Kétszázhetven éve, 1742. április 20-án született a Pest megyei Albertin (ma: Alberirsa) Tessedik Sámuel mezőgazdasági tudós, író, pedagógus, evangélikus lelkész. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:

Bővebben…

Akt Tessedik születésnapjára

270 éve született Tessedik Sámuel evangélikus lelkész. Tiszteletére nyílt egy emlékkiállítás a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében szombaton. A megnyitón két vezetőnk, Babák Mihály világi városvezető és Lázár Zsolt evangélikus gyülekezetvezető rótta le tiszteletét a nagy előd előtt. Forrás: newjsag.hu / Babák Z

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek